Ukrainakrisen - Informasjon til reisende og kunder

Den pågående angrepet på Ukraina fra russiske militærstyrker reiser mange ufordringer og bekymringer. Selvfølgelig fra et humanitært ståsted, men det har også innvirkning på vår drift særlig med tanke på de internasjonale sanksjonene som er tatt mot Russland og Hviterussland. Vi har derfor laget denne siden for å kunne holde deg oppdatert på hva du bør være oppmerksom på dersom du har allerede en planlagt bestilling hos oss ELLER planlegger å reservere.
1. Alle Ukrainske, Russiske og Hviterussiske lokasjoner er lukket/utilgjengelig for bestilling.
2. Det er ikke tillatt å krysse grensene inn til Ukraina i våre kjøretøy.
Ukraina er nå en krigssone: Forsikringsselskapene kan ikke dekke forsikring innenfor dette området.
3. Dersom du har et Visa, Mastercard eller Ameriacan Express utstedt i Russland, eller en betalingsløsning utstedt av en bank som er utestengt fra SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications): VTB Bank, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sovcombank, VEB og Russlands utviklingsbank (til dags dato).
  •  Har vi ikke mulighet til å gå videre med din bestilling. Både direkte gjennom via våre systemer eller gjennom tredjepart (Expedia, RentalCars, CarTrawler,...)
  • Har vi ikke mulighet til å refundere pengene dersom du bestilte før de internasjonale sanksjonene ble iverksatt.
  • Vær oppmerksom på at vi heller ikke godtar kontanter, enten i euro eller annen lokal valuta. I tillegg har vi i samsvar med de internasjonale sanksjonene som er tatt mot enkeltpersoner knyttet til den ukrainske konflikten, ikke kunne betjene deg dersom navnet ditt vises på en av listene utsted av: OFAC, Storbritannia, EU eller FN.

---
Solidaritet med Ukraina og det Ukrainske folk
---

I løpet av de siste dagene har vi mottatt en rekke forespørsler fra enkeltpersoner, frivillige organisasjoner og foreninger som trenge kjøretøy for å hjelpe Ukrainere med mat, medisiner eller til å forlate krigssonene. Vi har dessverre ikke hatt mulighet til å gi de fleste positive svar, da det rett og slett har vært svært stor forespørsel.
Som et mobilitetsselskap med dyp forankring i Europa er vi overbevist om at situasjonen krever solidaritet og at alle former for hjelp er nyttig.
Derfor, i tillegg til å donere på gruppenivå til UNHCR (United Nations Refugee Agency), har flere land i vårt nettverk samarbeidet med lokale foreninger og organisasjoner etter deres valg, alle involvert i humanitære aksjoner for å hjelpe det ukrainse folket. Europcar Mobility Group Tyskland har levert 20 busser dedikert til å levere mat og forsyninger til flyktninger, men også for å flytte mennesker fra grensene til Polen og til byer som er klare til å ta i mot de. Våre polske franchisetaker og teamene deres gjør en fantastisk jobb med å støtte sine ukrainske kollegaer og den ukrainske befolkningen, så godt de kan.
Dersom du ønsker å bli med i den internasjonale solidaritetsbevegelsen og støtte Ukraina, oppfordrer vi deg til å også donere til UNHCR: : https://www.unhcr.org. Med ukrainere på massiv flukt fra krig og bombeangrep, mobiliserer UNHCE ressurser – og trenger donasjoner – for å kunne hjelpe så raskt og effektivt som mulig.